Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini3.3g12kcal2.8g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton42g8.7kcal0.1g0.7g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 332g213kcal10.6g16g11.6g0g
Kananmuna, keitetty 199g284kcal24.9g0.6g20.4g0g
Sipuli (kuorittu)66g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g249g324kcal60.7g3.7g5.7g0g
Tilli mauste7.6g1.3kcal0.1g0.1g0.1g0g
Ruohosipuli, tuore12g3.1kcal0.2g0.4g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1820g1726kcal200.6g49.4g76g2.4g
Valittu annoskoko910g863kcal100.3g24.7g38g1.2g
Annoskoko puolitettuna455g431kcal50.2g12.4g19g0.6g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121