Sallayn kasvispata

Hyvää tulee kun hauduttaa hitaasti ja pienellä lämmöllä.

Eli pistä teflon- tai valurautapataan (öljy ja kasvikset kärtsäävät teräskattilassa pohjaan) öljyä lämpenemään ja joukkoon viipaloidut sipulit ja muut sopivat kasvikset (herkkusienet, selleri, yms tilanteen mukaan).

Puolisen tuntia voi hämmennellä ja haudutella.

Levy voi olla vaikka kolmosella.

Kypsyessään ainekset alkavat päästää nestettä, joten liemen pohja syntyy ainesten omista mehuista.

Lisää sopivassa vaiheessa paseerattu tomaatti ja vettä ja kasvis/lihalientä.

Kypsät pavut, tomaatit ja muut ainekset kypsyvät vähemmässäkin ajassa, joten pistä ne myöhemmin joukkoon ja kypsennä n. vartti, tai kunnes tomaatit ovat "kuoriutuneet" eli pehmenneet palasiksi.

Mausteina vaikka suola, mustapippuri ja basilika.

Vinkki: Jos säilykepapujen maku kyllästyttää, osta kuivia pussipapuja.

Niitä pitää liottaa yön yli ja keittää tunti, eli papujen esivalmistelun voi aloittaa jo edellisenä päivänä sillä, että mätkäisee ne likoamaan.

Sama pätee kuivattuihin herneisiin!

Vinkki 2: Proteiinilisää saa, jos ripottelee valmiin annoksen päälle raejuustoa, sopii hyvin kasviskeittoon!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 365 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)47g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Oliiviöljy 9g83kcal0g0g9.4g0g
Papu valkoinen, keitetty 94g101kcal7.9g13.1g0.3g6.6g
Tomaatti, tuore125g25kcal0.7g4.7g0.4g1.7g
Herne 125g86kcal6.3g11.7g0.5g3.9g
Tomaattimurska 156g46kcal0.9g8.3g0.3g3g
Kesäkurpitsa zucchini 125g23kcal0.7g3.1g0.5g0.9g
Munakoiso 156g35kcal0.8g4.8g0.3g3.9g
Rajah Mild Curry Paste (10g)13g18kcal0.5g1.1g1.3g0g
Kukkakaali 63g15kcal1.1g1.4g0.2g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1825g889kcal39g101g26.6g44.4g
Valittu annoskoko913g444kcal19.5g50.5g13.3g22.2g
Annoskoko puolitettuna456g222kcal9.8g25.3g6.7g11.1g
Arvot/100g100g49kcal2.1g5.5g1.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=62843