Bataattivuoka kevyesti

Paista kalkkunan jauheliha 400g ja sipuli pannulla kypsäksi ilman rasvoja.

Keitä kuorittu bataatti 200g pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä.

Tee bataattisosetta.

Kaada bataattisoseeseen paistettu jauheliha ja sipulit.

Sekoita ja mausta suolalla, valkopippurilla (varovaisesti) ja hieman currya.

Lisää kananmunat annokseen.

Kaada seos uunivuokaan ja uuniin max 200astetta.

Ei kauan aikaa, sillä makujen on tarkoitus yhdistyä ja munat kypsyä.

Ja tässä ei ole tarkoituksella perunaa mukana, mikä kyllä sitoisi tämän.

Eikä jauhoja.

Maustaminen on homman a ja o. Bataatti on makeaa ja mausteet tuovat siitä hyvän sweet and sour makuisen :)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Supertiger
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 2400g1943kcal37.7g403.9g1.2g72g
Kalkkunan paistijauheliha, rasvaa 7% (Kariniemi), annos 400g4800g6720kcal912g0g336g0g
Sipuli (kuorittu)480g130kcal6.2g23g1g8.2g
Kananmuna kuorineen punnittu1440g1814kcal158.4g4.3g129.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18240g21213kcal2228.6g862.4g935.6g160.4g
Valittu annoskoko9120g10607kcal1114.3g431.2g467.8g80.2g
Annoskoko puolitettuna4560g5303kcal557.2g215.6g233.9g40.1g
Arvot/100g100g116kcal12.2g4.7g5.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440339