Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 2249g1712kcal42.3g348.6g4.5g22.5g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)1349g2496kcal148.4g74.2g175.4g2.7g
Porkkana 675g221kcal4.2g37.5g1.3g17.2g
Keittojuures, Pirkka450g112kcal4.5g20.2g1.3g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr41g113kcal3.2g3.8g9.7g0.6g
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.4g3.8g
Tomaattipyree,euroshopper157g126kcal5.4g29.9g1.6g0g
Flora ruoka kevyt & paksu562g337kcal5.6g25.3g22.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 3373g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 63g557kcal0g0g63g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18288g11471kcal433g1100.6g559.4g93.6g
Valittu annoskoko9144g5735kcal216.5g550.3g279.7g46.8g
Annoskoko puolitettuna4572g2868kcal108.3g275.2g139.9g23.4g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073