Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 6011g4576kcal113g931.6g12g60.1g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)1002g1503kcal100.2g110.2g70.1g0g
Sipuli 1202g364kcal15g57.7g2.4g20.4g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)801g1282kcal21.6g21.6g120.2g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g24g75kcal4.3g9.9g1.9g4.3g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 100g46kcal3g4.8g1.5g0g
Rypsiöljy 40g354kcal0g0g40.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18360g16397kcal514.2g2271.6g496.4g169.6g
Valittu annoskoko9180g8199kcal257.1g1135.8g248.2g84.8g
Annoskoko puolitettuna4590g4099kcal128.6g567.9g124.1g42.4g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075