Tattarituorepuuro

Laita kuivat ainekset kulhoon.

Lisää vesi niin, että ainekset peittyvät, mutta varovasti, ettei puurosta tule liian juoksevaa - testaamalla oppii sopivan suhteen.

Jätä turpoamaan yön yli jääkaappiin.

Laita aamulla seos blenderiin tai vetäise sauvasekottimella tasaiseksi.

Nyt seos on valmis syötäväksi, mutta melkoisen mauton.

Jäiset marjat antavat tuorepuurolle makua, joten niitä kannattaa oman maun mukaan sekoittaa puuron sekaan.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Sakaali
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tattarihiutale (Myllyn paras), annos 40g18g62kcal2.4g12.4g0.3g1g
Kurpitsansiemen, Risetti8.5g48kcal1.5g3.6g3g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 5.6g38kcal1.5g0.4g3.3g0.7g
Saksanpähkinä 1kpl 4g (Meira), annos 4g3.4g22kcal0.5g0.5g2.2g0g
Hasselpähkinä 5.6g36kcal0.8g0.2g3.4g1g
Pellavansiemen kokonainen 2.8g14kcal0.6g0g1.2g0.7g
Auringonkukansiemen 5.6g34kcal1.3g0.7g2.8g0.3g
Vesi42g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana184g508kcal17.2g35.6g32.4g7.4g
Valittu annoskoko92g254kcal8.6g17.8g16.2g3.7g
Annoskoko puolitettuna46g127kcal4.3g8.9g8.1g1.9g
Arvot/100g100g276kcal9.3g19.3g17.6g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=377305