Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)8.4g5.6kcal1.3g0g0.1g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)12g12kcal2g0.2g0.3g0g
Seitiä kuutioina14g13kcal2.7g0g0.1g0g
Tilli tuore0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.8g0.6kcal0g0g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)5.2g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Oliiviöljy (de cecco)0.1g1.2kcal0g0g0.1g0g
Purjosipuli6.6g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana185g75kcal12.8g2g1.2g0.6g
Valittu annoskoko93g37kcal6.4g1g0.6g0.3g
Annoskoko puolitettuna46g19kcal3.2g0.5g0.3g0.2g
Arvot/100g100g40kcal6.9g1.1g0.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770