Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 626g149kcal11.3g13.6g1.9g14.3g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 188g119kcal5.6g9g6.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 19g64kcal1.9g13.1g0.2g0.7g
Oivariini, 80 normaalisuolainen19g135kcal0.2g0.2g15g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste63g225kcal18.1g1.1g17.5g0g
Rypsiöljy 6.3g55kcal0g0g6.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1840g1496kcal74.2g74g95g30g
Valittu annoskoko920g748kcal37.1g37g47.5g15g
Annoskoko puolitettuna460g374kcal18.6g18.5g23.8g7.5g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130