Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Valkosipuli 3g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Bataatti, kuorittu 187g152kcal2.9g31.5g0.1g5.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g113g32kcal0.7g6.7g0.2g2.8g
Rypsiöljy 11g93kcal0g0g10.5g0g
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g21g25kcal0.5g1.3g1.9g0.3g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g60g168kcal11.4g0g13.2g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 75g34kcal2.2g3.6g1.1g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1841g1053kcal37.8g94.4g54.2g20.2g
Valittu annoskoko920g527kcal18.9g47.2g27.1g10.1g
Annoskoko puolitettuna460g263kcal9.5g23.6g13.6g5.1g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g2.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333548