Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g1001g270kcal13g48.1g2g17g
Punajuuri 1502g577kcal15g103.6g3g37.6g
Vesi, vesijohtovesi 1752g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g50g130kcal5.5g1.8g11g0.8g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste150g1112kcal0g0g123.2g0g
Risottoriisi (Pirkka)1001g3305kcal67.1g801.1g4g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)501g225kcal1g55.1g5g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)113g23kcal0g7.3g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu2503g1502kcal25g112.7g100.1g0g
Aurajuusto626g2128kcal125.2g0g181.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18400g18542kcal503.6g2259.4g859.6g110.8g
Valittu annoskoko9200g9271kcal251.8g1129.7g429.8g55.4g
Annoskoko puolitettuna4600g4635kcal125.9g564.9g214.9g27.7g
Arvot/100g100g101kcal2.7g12.3g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=444123