Juhlava kaurapuuro

Kiehauta vesi.

Lisää kauraryynit imeytymään.

Kun vesi on abt imeytynyt, lisää maito.

Jätä porisemaan hiljaisella tulella n. 45 minuutiksi, sekoittele välillä niin kypsyy tasaisesti, mausta lopuksi suolalla.

Keittoastiaksi sopii teflon- tai valurautapata, siis joku semmoinen astia mihin maito ei pala helposti kiinni.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 460 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g1200g4320kcal172.8g706.8g84g112.8g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 5000g2279kcal150g240g75g0g
Vesi, vesijohtovesi 3000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18400g13198kcal645.6g1893.6g318g225.6g
Valittu annoskoko9200g6599kcal322.8g946.8g159g112.8g
Annoskoko puolitettuna4600g3300kcal161.4g473.4g79.5g56.4g
Arvot/100g100g72kcal3.5g10.3g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73103