Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi6004g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 1801g699kcal7.9g122.5g9g46.8g
Sokeri 510g2071kcal0g509.8g0g0g
Mannasuurimo 901g2848kcal91.8g572.8g9.9g31.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18432g11237kcal199.4g2410.2g37.8g156.6g
Valittu annoskoko9216g5619kcal99.7g1205.1g18.9g78.3g
Annoskoko puolitettuna4608g2809kcal49.9g602.6g9.5g39.2g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423