Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g8533g5547kcal273.1g409.6g298.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton341g72kcal1g5.5g0g0.3g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g43g73kcal3.4g13.7g0.3g0g
Sinappi 85g112kcal3.7g12g5.1g1.5g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g128g77kcal3.8g19.2g0.1g0g
Tilli mauste85g15kcal1.2g0.9g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18432g11789kcal572.4g921.8g609.8g3.6g
Valittu annoskoko9216g5894kcal286.2g460.9g304.9g1.8g
Annoskoko puolitettuna4608g2947kcal143.1g230.5g152.5g0.9g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789