Suklaajäätelö

Tarvittavat ainekset:
3 dl maitoa
2 tl vehnäjauhoa
100 g tummaa suklaata
2 munaa
2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
3 dl kuohukermaa

Tee näin:
1. Kaada maito ja vehnäjauhot kattilaan.

Kiehauta koko ajan sekoittaen ja nosta kattila levyltä.

2. Paloittele suklaa ja lisää kuumaan maitoon.

Anna suklaan sulaa.

3. Vatkaa munat, tomusokeri, vanilliinisokeri ja suola kuohkeaksi vaahdoksi.

Varmista, että tomusokeri on liuennut kunnolla.

Kaada kulhoon suklaaseos ja kerma.

4. Kaada jääteköseos pitkänomaiseen vuokaa, peitä vuoka ja pane pakastimeen noin 6 tunniksi.

Ota vuoka pakastimesta 3-4 kertaa jäätymisen aikana ja sekoita voimakkaasti haarukalla.

5. Ota jäätelö pakastimesta huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 144 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 2400g812kcal73.4g117.6g2.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g275kcal8.2g56g1g2.8g
Taloussuklaa, Fazer800g4120kcal31.2g448g240g42.4g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl1856g2431kcal241.3g9.3g159.6g0g
Tomusokeri 1dl=60g1600g6400kcal0g1600g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka80g319kcal0g79.2g0g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl2400g8160kcal48g72g840g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18464g45035kcal804.2g4764.2g2486g90.4g
Valittu annoskoko9232g22518kcal402.1g2382.1g1243g45.2g
Annoskoko puolitettuna4616g11259kcal201.1g1191.1g621.5g22.6g
Arvot/100g100g244kcal4.4g25.8g13.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=98333