Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g175g36kcal1g6.6g0.5g2.4g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 52g6.6kcal0.6g0.5g0.1g0.5g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki140g112kcal18.2g2.8g2.8g0g
Hunajameloni kuorittu 122g45kcal0.8g9.5g0.1g1g
Parsakaali brokkoli 70g25kcal3.2g1.4g0.2g1.7g
Saksanpähkinä 25g166kcal3.6g0.8g16g3.9g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g21g15kcal0.5g3.5g0g0g
Persilja 7g1.9kcal0.1g0.1g0g0.6g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g161g145kcal10.1g25.7g0.5g0g
Kananmuna, keitetty 115g165kcal14.4g0.3g11.8g0g
Rypsiöljy 19g167kcal0g0g18.9g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml18g3.7kcal1.4g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1848g1773kcal107.8g102.4g102g20.2g
Valittu annoskoko924g887kcal53.9g51.2g51g10.1g
Annoskoko puolitettuna462g443kcal27g25.6g25.5g5.1g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.5g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004