Gnocchit

Keitä perunat suolaisessa vedessä.

Kuori ja muussaa esim.

haarukalla.

Kaada jauhot työpöydälle (tai kulhoon).

Lisää päälle perunamössö ja muut aineet, vaivaa tasaiseksi.

Jauhojen määrä riippuu perunoiden rakenteesta - kun taikina on sopivan kiinteää, rullaa sormenpaksuisiksi tangoiksi.

Leikkaa n. 1,5 cm:n paloiksi ja anna odottaa sillä välin kun valmistat esim.

bolognaise-kastikkeen.

Keitä gnocchit merisuolatussa vedessä.

Kun pallerot nousevat pintaan (ei mene kauaa!), nostele ne reikäkauhalla kastikepannulle.

(Lisää sekaan esim.

mozzarellaraastetta sulamaan ja tarjoile.)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 165 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g5600g3360kcal84g728g5.6g50.4g
Vehnäjauho puolikarkea 2100g7206kcal214g1470g25.2g73.5g
Kananmuna kuorineen punnittu840g1058kcal92.4g2.5g75.6g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g700g1820kcal210g14g105g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18480g26888kcal1200.8g4429g422.8g247.8g
Valittu annoskoko9240g13444kcal600.4g2214.5g211.4g123.9g
Annoskoko puolitettuna4620g6722kcal300.2g1107.3g105.7g62g
Arvot/100g100g146kcal6.5g24g2.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=319192