Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 3491g11977kcal355.7g2443.5g41.9g122.2g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)1289g4769kcal180.4g708.9g103.1g141.8g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%54g134kcal7.5g5.9g3g26.3g
Vesi, vesijohtovesi 3759g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g59g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen269g1933kcal0g0g214.8g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka269g2363kcal0g0g268.5g0g
Sokeri 64g262kcal0g64.4g0g0g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18560g42877kcal1087.2g6445.4g1262.6g580.6g
Valittu annoskoko9280g21439kcal543.6g3222.7g631.3g290.3g
Annoskoko puolitettuna4640g10719kcal271.8g1611.4g315.7g145.2g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979