Munakoiso-parmigiana

4 annosta

Leikkaa puhtaat munakoisot pituussuunnassa n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Ne ovat nykyään niin laimeita, ettei niitä tarvitse itkettää suolassa.

Jos pidät makua liian voimakkaana, itketä tunti merisuolan alla.

Paista viipaleita maapähkinäöljyssä molemmin puolin pehmeiksi ja laita talouspaperille valumaan.

Leikkaa tomaatit kuutioiksi.

Paista sipulisiivuja oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Lisää tomaattikuutiot ja paista niitä, kunnes ne ovat melkein sosemaisia.

Revi joukkoon basilika käsin.

Suolaa ja pippuroi.

Kokoa parmigianasi tässä järjestyksessä: uunivuokaan oliiviöljyä, kerros munakoisoviipaleita, parmesaaniraastetta, tomaattikuutioita ja mozzarellakuutioita.

Tee niin monta kerrosta kuin haluat.

Jätä viimeiseksi tomaattikuutioita ja parmesaania.

Paista 180 °C:ssa 40 min ja tarjoile lämpimänä, ei tulikuumana, parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 580 grammaa

Tiipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 4000g894kcal20g124g8g100g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g3200g650kcal19.2g121.6g9.6g44.8g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g800g3104kcal264g0g227.2g0g
Juusto, mozzarella 800g2085kcal148.8g0g162.4g0g
Sipuli (kuorittu)360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Basilika, tuore60g24kcal1.9g3g0.5g2.3g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g60g540kcal0g0g60g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18560g14789kcal917.2g531.8g936.8g306.4g
Valittu annoskoko9280g7395kcal458.6g265.9g468.4g153.2g
Annoskoko puolitettuna4640g3697kcal229.3g133g234.2g76.6g
Arvot/100g100g80kcal4.9g2.9g5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164541