Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1999g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g55g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 2998g1410kcal54.6g214.7g27.6g37.8g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g3998g13193kcal479.7g2638.6g95.9g327.8g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 200g1768kcal0g0g199.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18560g32740kcal1068.6g5706.6g646.8g731.2g
Valittu annoskoko9280g16370kcal534.3g2853.3g323.4g365.6g
Annoskoko puolitettuna4640g8185kcal267.2g1426.7g161.7g182.8g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274021