Karppaajan Lätyt

(n. 6 keskikokoista lettua)

3 munaa
2 rkl sulatettua voita
3 reilua ruokalusikallista mantelijauhetta
0,5 dl kermaa tai vettä
suolaa
ripaus vaniljasokeria halutessasi

Vatkaa munat hyvin, lisää sulatettu voi ja mantelijauhe.

Lisää kerma tai vesi joukkoon ja vatkaa suola (+ ripaus vaniljasokeria) lopuksi taikinaan.

Laita pannu kuumenemaan ja paista letut voissa.

Letut paistuvat nopeasti ja tuoksuvatkin aidoilta letuilta.

Letun saa käärittyä kätevästi ja täytteeksi sopii suolainenkin täyte.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 29 grammaa

Norimi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)7954g10022kcal875g23.9g715.9g0g
Voi, 1 tl, 5 g530g3871kcal5.3g5.3g424.2g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g795g4773kcal190.9g52.5g429.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18560g37332kcal2142.4g163.4g3139.2g0g
Valittu annoskoko9280g18666kcal1071.2g81.7g1569.6g0g
Annoskoko puolitettuna4640g9333kcal535.6g40.9g784.8g0g
Arvot/100g100g201kcal11.5g0.9g16.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432780