Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g5388g1293kcal97g161.6g26.9g102.4g
Sipuli 1796g543kcal22.4g86.2g3.6g30.5g
Voi, 1 tl, 5 g269g1966kcal2.7g2.7g215.5g0g
Valkosipuli 180g195kcal14.2g29.3g1.1g3.8g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g1347g2828kcal309.8g0g175.1g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)309g494kcal8.3g8.3g46.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18576g14639kcal908.8g576.2g937g273.4g
Valittu annoskoko9288g7320kcal454.4g288.1g468.5g136.7g
Annoskoko puolitettuna4644g3660kcal227.2g144.1g234.3g68.4g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573