Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 161g486kcal28.8g77.9g1.6g17.2g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g96g304kcal11.6g1g28.9g0g
Vesi643g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)19g5.2kcal0.3g0.9g0g0.3g
Sinappi 4.8g6.3kcal0.2g0.7g0.3g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi5.3g15kcal0.5g0.4g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1858g1631kcal82.8g161.8g64g35.2g
Valittu annoskoko929g816kcal41.4g80.9g32g17.6g
Annoskoko puolitettuna465g408kcal20.7g40.5g16g8.8g
Arvot/100g100g88kcal4.5g8.7g3.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281576