Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1401g378kcal18.2g67.3g2.8g23.8g
Valkosipuli 93g101kcal7.4g15.2g0.6g2g
Porkkana, keskikokoinen 65g934g262kcal5.6g55.6g1.9g23.4g
Oliiviöljy 70g620kcal0g0g70.1g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 2803g4023kcal270.2g56.9g303.5g5.9g
Tomaattimurska 1121g330kcal6.3g59.4g2.2g21.3g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g2336g584kcal30.4g98.1g4.7g0g
Soijakastike 70g42kcal3.6g6.7g0.1g0g
Punaviini 467g329kcal1.4g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18592g13338kcal686.2g720.2g771.8g152.8g
Valittu annoskoko9296g6669kcal343.1g360.1g385.9g76.4g
Annoskoko puolitettuna4648g3334kcal171.6g180.1g193g38.2g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424