Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 3g21kcal0g0g2.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen30g10kcal1g1.5g0g0g
Hiiva 3g2.2kcal0.4g0g0g0.2g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)18g59kcal4.9g0g4.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 39g134kcal4g27.3g0.5g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana186g453kcal20.6g57.6g14.4g3.2g
Valittu annoskoko93g227kcal10.3g28.8g7.2g1.6g
Annoskoko puolitettuna47g113kcal5.2g14.4g3.6g0.8g
Arvot/100g100g244kcal11.1g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570