Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle63g82kcal4.1g12.5g1.9g3.1g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 19g5kcal0.1g0.3g0.1g0.3g
Oliiviöljy 2.4g21kcal0g0g2.4g0g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Chili paprika punainen7.1g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana186g225kcal9g27.6g8.8g6.8g
Valittu annoskoko93g113kcal4.5g13.8g4.4g3.4g
Annoskoko puolitettuna47g56kcal2.3g6.9g2.2g1.7g
Arvot/100g100g121kcal4.8g14.8g4.7g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503