Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Valkosipuli 0.9g1kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g9g2.6kcal0.1g0.6g0g0.2g
Oliiviöljy 0.7g6.2kcal0g0g0.7g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 28g40kcal2.7g0.6g3g0.1g
Tomaattimurska 11g3.3kcal0.1g0.6g0g0.2g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g24g5.9kcal0.3g1g0g0g
Soijakastike 0.7g0.4kcal0g0.1g0g0g
Punaviini 4.7g3.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana187g134kcal7g7.6g7.4g1.4g
Valittu annoskoko94g67kcal3.5g3.8g3.7g0.7g
Annoskoko puolitettuna47g34kcal1.8g1.9g1.9g0.4g
Arvot/100g100g72kcal3.7g4.1g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424