Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 22g61kcal5.8g0g4.2g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g16g18kcal0.6g3.4g0.1g0.2g
Kananmuna 50g(kpl)8.2g10kcal0.9g0g0.7g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen27g9kcal0.9g1.3g0g0g
Sipuli 3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Puolukka 11g4.2kcal0g0.7g0.1g0.3g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g5.5g21kcal0g5.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana187g249kcal16.4g21.8g10.2g1.2g
Valittu annoskoko94g124kcal8.2g10.9g5.1g0.6g
Annoskoko puolitettuna47g62kcal4.1g5.5g2.6g0.3g
Arvot/100g100g133kcal8.8g11.7g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296385