Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 376g58kcal4.8g4.5g0.8g5.6g
Sipuli 41g13kcal0.5g2g0.1g0.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3g3.1kcal0.2g0.5g0g0.1g
Kevytkerma150g180kcal4.8g6.8g15g0g
Valkoviini kuiva 75g52kcal0.2g0.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 225g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g19g17kcal0.6g0.7g1.3g0.1g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g30g75kcal6.6g0.3g5.3g0g
Rypsiöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.8g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1860g931kcal35.6g31.2g60g13g
Valittu annoskoko930g466kcal17.8g15.6g30g6.5g
Annoskoko puolitettuna465g233kcal8.9g7.8g15g3.3g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402