Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 450g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 60g23kcal0.6g4.1g0.1g1.5g
Kaali, paistettu 41g34kcal0.5g1.8g2.6g0.9g
Sipuli, paistettu 19g19kcal0.2g0.9g1.5g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6g6.2kcal0.5g1g0g0.1g
Kevyt Herkkulenkki, Atria75g98kcal9g0.8g6.7g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 263g144kcal4.2g34.4g0.4g2.2g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g11g44kcal0.3g2.3g3.8g0g
Mustapippuri 0.8g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Oivariini, juokseva, rasvaseos7.5g54kcal0g0g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1868g848kcal30.8g91.2g42.2g10.4g
Valittu annoskoko934g424kcal15.4g45.6g21.1g5.2g
Annoskoko puolitettuna467g212kcal7.7g22.8g10.6g2.6g
Arvot/100g100g45kcal1.6g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=87777