Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1280g491kcal12.8g88.3g2.6g32g
Palsternakka 600g382kcal3g70.8g2.4g27g
Punasipuli, kuorittu, 100g944g255kcal12.3g45.3g1.9g16g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)64g160kcal7g1.9g14.1g1g
Vesi4000g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g60g68kcal0.4g13.8g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1600g617kcal2.6g130.6g1.4g24g
Mustapippuri, annos 1g4g9kcal0.4g1.5g0.1g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g600g1260kcal138g0g78g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g200g280kcal5.6g13g24g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18704g7044kcal364.2g730.4g249g200g
Valittu annoskoko9352g3522kcal182.1g365.2g124.5g100g
Annoskoko puolitettuna4676g1761kcal91.1g182.6g62.3g50g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712