Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.

Reseptistä tulee n. 75 annosta ja yksi annos painaa n. 39 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g318g150kcal9.9g12.7g6.4g0g
Siirappi 134g403kcal0.1g99.1g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 53g160kcal4.6g29.1g1g7.3g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g62g217kcal8.4g40.7g1.8g3.4g
Vehnäjauho puolikarkea 207g710kcal21.1g144.9g2.5g7.2g
Hiiva, 50g32g19kcal4.2g0.4g0.1g0g
Suola, annos 3g6.4g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)76g290kcal8.9g58.8g1.7g10.9g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)48g122kcal7.9g16.3g2.9g14.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1872g4141kcal130.2g804g32.8g86.2g
Valittu annoskoko936g2071kcal65.1g402g16.4g43.1g
Annoskoko puolitettuna468g1035kcal32.6g201g8.2g21.6g
Arvot/100g100g221kcal7g42.9g1.8g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333183