Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki454g364kcal59.1g9.1g9.1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 454g601kcal11.9g14.5g54.5g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 9g37kcal0g9.1g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g16g4.9kcal0g1.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1872g2013kcal142g68.6g127.2g0g
Valittu annoskoko936g1006kcal71g34.3g63.6g0g
Annoskoko puolitettuna468g503kcal35.5g17.2g31.8g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803