Tomaattikastike MUTTI

1. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipuli pitkään öljyssä.

Vähintään 10 min matalalla lämmöllä öljyssä.

Rakennat makeuden.

(kastikkeen salaisuus sipulin hauduttamisessa ja tietenkin hyvä murska).

Sipulia ei missään nimessä saa ruskistaa!
2.Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet.

Anna hautua 10min.

Makeutuu...lisää loppu murska ja vettä 2dl. Hauduta sekoittaen.

3. Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 min, ja lisää mahd.

punaviini.

Eli tuo happamuus kastikkeeseen.

Sekoita kokoajan.

4. Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä.

Jos hifistelet, 2 palaa appelsiinin kuorta.

Mausta rohkeasti.

5. Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5dl parasta neitsyt oliiviöljyä mitä saat.

Älä keitä enää.

Se tuo täyteläisyyden soosiin.

6. Ja sekoita kastike esim.

keitetyn spaghetin joukkoon heti kun pasta on valutettu.

Siis heti.

Ei päälle, vaan sekaisin!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 146 grammaa

Sofisohvi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g6400g1472kcal89.6g217.6g25.6g0g
Sipuli (kuorittu)800g216kcal10.4g38.4g1.6g13.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g128g133kcal10.1g20.9g0.8g2.6g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g960g8640kcal0g0g960g0g
Sokeri 32g130kcal0g32g0g0g
Punaviini 800g564kcal2.5g1.6g0g0g
Appelsiinin kuori, annos 100g240g233kcal3.6g60g0.5g25.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18720g22776kcal232.4g741g1977g83.2g
Valittu annoskoko9360g11388kcal116.2g370.5g988.5g41.6g
Annoskoko puolitettuna4680g5694kcal58.1g185.3g494.3g20.8g
Arvot/100g100g122kcal1.2g4g10.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=412372