Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1281g492kcal12.8g88.4g2.6g32g
Palsternakka 601g382kcal3g70.9g2.4g27g
Punasipuli, kuorittu, 100g945g255kcal12.3g45.4g1.9g16.1g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)64g160kcal7g1.9g14.1g1g
Vesi4003g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g60g68kcal0.4g13.8g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1601g618kcal2.6g130.7g1.4g24g
Mustapippuri, annos 1g4g9kcal0.4g1.5g0.1g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g601g1261kcal138.1g0g78.1g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g200g280kcal5.6g13g24g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18720g7050kcal364.4g731.2g249.2g200.2g
Valittu annoskoko9360g3525kcal182.2g365.6g124.6g100.1g
Annoskoko puolitettuna4680g1763kcal91.1g182.8g62.3g50.1g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712