Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g657g709kcal128.1g0g22.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 175g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)48g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Voi, 1 tl, 5 g22g160kcal0.2g0.2g17.5g0g
Mustapippuri 0.9g2.5kcal0.1g0.3g0g0.2g
Suola, annos 3g4.4g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g31g107kcal3.4g0.2g9.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1876g1984kcal264.8g6g99.4g2g
Valittu annoskoko938g992kcal132.4g3g49.7g1g
Annoskoko puolitettuna469g496kcal66.2g1.5g24.9g0.5g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=191993