Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 22g159kcal0.3g0.1g17.8g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 2g8.2kcal0.1g2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 17g21kcal1.9g0g1.5g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g23g138kcal5.5g1.5g12.5g0g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 15g49kcal0.3g0.4g5.1g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl2.6g17kcal0.4g0.1g1.6g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g12g19kcal0g4.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana188g824kcal17g17.8g77g0.2g
Valittu annoskoko94g412kcal8.5g8.9g38.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna47g206kcal4.3g4.5g19.3g0.1g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271223