Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 47g38kcal0.7g7.8g0g1.4g
Tomaattimurska (Euro shopper)14g4.1kcal0.1g0.5g0.1g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g6.8g8.2kcal0.2g0.2g0.7g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g5.5g1.4kcal0.1g0.3g0g0.1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 22g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana189g103kcal2.2g17.6g1.6g3g
Valittu annoskoko95g51kcal1.1g8.8g0.8g1.5g
Annoskoko puolitettuna47g26kcal0.6g4.4g0.4g0.8g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.3g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147600