Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 219g1590kcal2.6g0.9g178.2g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 20g82kcal0.6g19.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 170g214kcal18.7g0.4g15.3g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g231g1384kcal55.4g15.2g124.6g0g
Leivinjauhe 5.8g10kcal0.3g2.2g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 147g486kcal2.9g4.4g51.5g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl26g166kcal3.6g0.9g16.3g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g121g189kcal0.5g46g0.4g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1880g8240kcal169.2g179.2g772.6g2g
Valittu annoskoko940g4120kcal84.6g89.6g386.3g1g
Annoskoko puolitettuna470g2060kcal42.3g44.8g193.2g0.5g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271223