Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 155g118kcal2.9g24g0.3g1.5g
Vesi, vesijohtovesi 563g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 52g17kcal0.3g2.9g0.1g1.3g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g11g3.4kcal0.1g0.5g0g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Hirvenjauheliha oma saalis118g132kcal26g0g3.5g0g
Emmental juustoraaste, lidl28g104kcal8.2g0g7.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1881g756kcal75.4g56g23.6g6g
Valittu annoskoko941g378kcal37.7g28g11.8g3g
Annoskoko puolitettuna470g189kcal18.9g14g5.9g1.5g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312