Lihaisa kaalikeitto

Kuori ja paloittele porkkanat ja pilko kaali haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Laita kaali ja porkkanat 5l kattilaan ja lisää vettä niin että niistä n.2/3 peittyy.

Keitä 15-20min että kaali pehmenee ja sekoita.

Lisää nyt vettä niin että kaali-porkkanaseos peittyy ja lisää samalla mausteet.

Kun kaali-porkkanaseos on kiehunut n. tunnin, lisää kinkku kuutioituna ja keitä sen jälkeen n. puoli tuntia.

Keitosta tulee sitä maukkaampaa mitä pidempään sitä keitetään.

Mausteita kannattaa lisätä vasta viimeisenä, sillä kinkku on aika suolaista.

Siirappi on antamassa kaalille makeutta, eikä sen käyttö ole pakollista.

Veden määrä ei ole tarkka, vaan sitä käytetään sen verran että kaali-porkkanaseoksen saa peittymään.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juhlakinkkurulla, kypsä (Wursti), annos 100g2803g4653kcal574.6g19.6g140.1g53.3g
Keräkaali 250g2803g673kcal33.6g114.9g5.6g58.9g
Porkkana 934g305kcal5.8g51.9g1.9g23.8g
Siirappi, tumma65g209kcal0.1g48.4g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 19g55kcal2.1g2.8g3.9g0.1g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 9g6.5kcal0.1g1.1g0.1g0.4g
Vesi2803g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18872g11802kcal1232.6g477.4g303.2g273g
Valittu annoskoko9436g5901kcal616.3g238.7g151.6g136.5g
Annoskoko puolitettuna4718g2951kcal308.2g119.4g75.8g68.3g
Arvot/100g100g63kcal6.5g2.5g1.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207186