Jauhelihakeitto (isolle porukalle)

Kuori ja pilko perunat, laita perunat keittymään runsaaseen veteen.

Anna perunoiden keittyä ennen kuin lisäät keittojuurekset.

Lisää keitinveteen suolaa ja maun mukaan pippuria tai liemikuutio.

Tässä vaiheessa viimeistään keittojuurekset.

Paista jauheliha tilkassa öljyä, mausta reippaasti: chili, garam masala, suola, pippuri ja muita mausteita.

Lisää jauheliha kun vesi kiehuu uudestaan.

Anna kiehua n. 4-5min, maista liemen maku.

Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna jäähtyä hetki ja nauti esim.

ruisleivän kera.

Jatkojalosta huomenna tomaattipyreellä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Fester
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g1493g2464kcal298.7g0g141.9g0g
Peruna, vanha, kuorittu 2520g1919kcal47.4g390.6g5g25.2g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g1680g336kcal16.8g50.4g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl9g84kcal0g0g9.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 3733g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18872g9605kcal725.8g882g312.4g50.4g
Valittu annoskoko9436g4803kcal362.9g441g156.2g25.2g
Annoskoko puolitettuna4718g2401kcal181.5g220.5g78.1g12.6g
Arvot/100g100g51kcal3.8g4.7g1.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381506