Inkiväärikaali

Valmista öljymarinadi lisäämällä oliiviöljyyn listassa olevat mausteet.

- Valkosipuli kannattaa puristaa ja inkivääri lisätä raasteena.

Sekoita suikaloitu kaali marinadiin ja anna oleutua pari tuntia.

Huom! Riippuen makumieltymyksistä, marinaadiin voi lisätä myös sitruunanmehua ja hyppysellisen muscovada-sokeria (tai käyttää makeaa soijaa).

Kaada kaali marinaadeineen kuumalle pannulle ja paista keskilämmöllä noin 10-15 min.

Parhaiten tähän lisäkkeeseen sopii joko varhaiskaali tai savoynkaali.

Mikäli käytät tavallista valkokaalia, suikaloi se erittäin ohueksi ja hauduta tarvittaessa pidempään.

Kaalin sekaan voi lisätä myös ihan pieniksi pilkottua paprikaa, se antaa mukavasti väriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 236 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali802g169kcal9.6g27.3g1.6g16.8g
Oliiviöljy 45g399kcal0g0g45.1g0g
Inkivääri, tuore, silputtu10g8kcal0.2g1.8g0.1g0.2g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Soijakastike 20g12kcal1g1.9g0g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Ruohosipuli, tuore40g11kcal0.6g1.5g0.2g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1888g1252kcal26.4g73.2g94.4g36.6g
Valittu annoskoko944g626kcal13.2g36.6g47.2g18.3g
Annoskoko puolitettuna472g313kcal6.6g18.3g23.6g9.2g
Arvot/100g100g66kcal1.4g3.9g5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117764