Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 2168g7440kcal220.9g1517.7g26g75.9g
Sokeri 1134g4603kcal0g1133g0g0g
Leivinjauhe 83g147kcal4.3g31.5g0g0.4g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1334g747kcal113.4g66.7g2.7g0g
Kananmuna kuoreton 1101g1570kcal137.6g3.3g112.8g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g2669g2242kcal29.4g488.3g10.7g48g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 951g6740kcal3.6g0g760.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18880g46978kcal1018.4g6481g1825.4g248.6g
Valittu annoskoko9440g23489kcal509.2g3240.5g912.7g124.3g
Annoskoko puolitettuna4720g11744kcal254.6g1620.3g456.4g62.2g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273596