Kukkakaali-parsakeitto

250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 292g70kcal5.3g6.4g0.9g6.7g
Sipuli (kuorittu)117g32kcal1.5g5.6g0.2g2g
Parsakaali brokkoli 292g102kcal13.5g5.7g0.9g7.3g
Kasvisliemikuutio, Knorr12g33kcal0.9g1.1g2.8g0.2g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)233g373kcal6.3g6.3g35g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1890g1220kcal55g50.2g79.6g32.4g
Valittu annoskoko945g610kcal27.5g25.1g39.8g16.2g
Annoskoko puolitettuna473g305kcal13.8g12.6g19.9g8.1g
Arvot/100g100g65kcal2.9g2.7g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443139