Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Keitä punajuuri kuorineen.

Murskaa valkosipuli vaikka leikkuulaudalla veitsi lappeellaan merisuolan kanssa "hieroen" (suola murskaa valkosipulin mössöksi).

Sekoita valkosipuli hunajan, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Kun punajuuri on jäähtynyt, poista kuori ja viipaloi.

Marinoi punajuuret seoksella (jos vain on aikaa, kannattaa antaa olla parikin tuntia).

Viipaloi vuohenjuusto yhtä moneen osaan kuin punajuuri ja laita vuohenjuustoviipaleet punajuuriviipaleiden päälle uunivuokaan.

Paista 225c ylätasolla grillivastuksilla kunnes vuohenjuusto hieman saa väriä.

Syö salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Nni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 5600g2149kcal56g386.4g11.2g140g
Vuohenjuusto pirkan hyvä (Pirkka), annos 200g2800g8260kcal588g28g644g0g
Hunaja 196g647kcal1g158.4g0g0g
Oliiviöljy 364g3219kcal0g0g364g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g196g204kcal15.5g31.9g1.2g3.9g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g140g134kcal1.5g25.5g0g0g
Suola, annos 3g168g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18928g29226kcal1324g1260.4g2040.8g287.8g
Valittu annoskoko9464g14613kcal662g630.2g1020.4g143.9g
Annoskoko puolitettuna4732g7307kcal331g315.1g510.2g72g
Arvot/100g100g154kcal7g6.7g10.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=169821