Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

N. 800 g tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyrettä
n. 0,5 l vettä
2 tl basilikaa
mustapippuria
suolaa

1. Tee tomaattien yläpäähän pieni ristiviilto ja upota ne kiehuvaan veteen.

Nosta tomaatit jäähtymään, kun kuori alkaa rypistyä.

Kuori tomaatit ja pilko niitä hiukan pienemmäksi.

2. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuutioi paprika.

Lisää kattilan pohjalle oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki.

Lisää paprika ja tomaatit ja anna kiehua keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

3. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattipyre ja anna kiehua vielä noin 15 minuuttia.

4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta basilikalla, sokerilla, mustapippurilla ja suolalla.

Anna keiton vielä kiehahtaa ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Hypoxile
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti 5345g1217kcal29.9g184.4g16g74.8g
Sipuli, paistettu 334g338kcal4.3g16.2g27.4g5.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g80g83kcal6.3g13.1g0.5g1.6g
Vesi, vesijohtovesi 3340g0kcal0g0g0g0g
Tomaattisose (pyre) (Eldorado), annos 70g301g232kcal17.1g32.8g0.9g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr67g187kcal5.3g6.3g16g1.1g
Mustapippuri 13g37kcal1.5g5.1g0.4g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18960g4189kcal128.8g515.8g122.4g173.4g
Valittu annoskoko9480g2094kcal64.4g257.9g61.2g86.7g
Annoskoko puolitettuna4740g1047kcal32.2g129g30.6g43.4g
Arvot/100g100g22kcal0.7g2.7g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=318272