Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha31g52kcal5.9g0g3.1g0g
Sipuli (kuorittu)2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Makaroni, keitetty, suolaa 14g13kcal0.4g2.7g0g0.1g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 31g9kcal0.2g1.7g0.1g0.6g
Smetana, rasvaa n. 40 % 7.8g31kcal0.2g0.2g3.3g0g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Juustoraaste emmental punaleima7.8g31kcal2.3g0g2.3g0g
Mineraalisuola keskiarvo 0.6g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana190g273kcal18g9.6g17.6g1.4g
Valittu annoskoko95g137kcal9g4.8g8.8g0.7g
Annoskoko puolitettuna48g68kcal4.5g2.4g4.4g0.4g
Arvot/100g100g144kcal9.5g5g9.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449429