Kukkakaaligratiini

Puolikas kukkakaali
Gratiinikastike
1-2 rkl juoksevaa margariinia
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
1/4 pkt (à 250 g) Koskenlaskija-sulatejuustoa, perinteinen
1/2 tl kuminaa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria

1. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kypsennä ne höyryssä tai suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi.

Kypsymisaika on noin 10 minuuttia.

2. Kuumenna rasva pinnoitetussa kattilassa ja lisää jauhot.

Kaada joukkoon puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi.

Lisää loppu maito ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kastike sakenee.

3. Lisää paloiteltu juusto kattilaan ja anna juuston sulaa.

Mausta kastike kuminalla, suolalla ja mustapippurilla.

4. Pane valutetut kukkakaalit voideltuun uunivuokaan ja kaada kastike päälle.

Gratinoi uunin grillivastuksen alla 250 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä.

Tarjoa lisäksi paistettuja grillimakkaroita tai tarjoa sellaisenaan kasvisruokana.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 338 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 56g14kcal1g1.2g0.2g1.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen28g9kcal0.9g1.4g0g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g9g26kcal1.7g0g2g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1.4g4.9kcal0.2g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana190g107kcal7.6g7.2g4.4g2.6g
Valittu annoskoko95g53kcal3.8g3.6g2.2g1.3g
Annoskoko puolitettuna48g27kcal1.9g1.8g1.1g0.7g
Arvot/100g100g56kcal4g3.8g2.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132495