Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Keitä punajuuri kuorineen.

Murskaa valkosipuli vaikka leikkuulaudalla veitsi lappeellaan merisuolan kanssa "hieroen" (suola murskaa valkosipulin mössöksi).

Sekoita valkosipuli hunajan, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Kun punajuuri on jäähtynyt, poista kuori ja viipaloi.

Marinoi punajuuret seoksella (jos vain on aikaa, kannattaa antaa olla parikin tuntia).

Viipaloi vuohenjuusto yhtä moneen osaan kuin punajuuri ja laita vuohenjuustoviipaleet punajuuriviipaleiden päälle uunivuokaan.

Paista 225c ylätasolla grillivastuksilla kunnes vuohenjuusto hieman saa väriä.

Syö salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Nni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 56g22kcal0.6g3.9g0.1g1.4g
Vuohenjuusto pirkan hyvä (Pirkka), annos 200g28g83kcal5.9g0.3g6.5g0g
Hunaja 2g6.5kcal0g1.6g0g0g
Oliiviöljy 3.7g32kcal0g0g3.7g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2g2kcal0.2g0.3g0g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g1.4g1.3kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana190g293kcal13.4g12.8g20.6g2.8g
Valittu annoskoko95g147kcal6.7g6.4g10.3g1.4g
Annoskoko puolitettuna48g73kcal3.4g3.2g5.2g0.7g
Arvot/100g100g154kcal7g6.7g10.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=169821