Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 23g18kcal0.4g3.6g0g0.2g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)14g26kcal1.5g0.8g1.8g0g
Porkkana 7g2.3kcal0g0.4g0g0.2g
Keittojuures, Pirkka4.7g1.2kcal0g0.2g0g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr0.4g1.2kcal0g0g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)2.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Tomaattipyree,euroshopper1.6g1.3kcal0.1g0.3g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu5.9g3.5kcal0.1g0.3g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 35g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.7g5.8kcal0g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana190g119kcal4.2g11.4g5.6g0.8g
Valittu annoskoko95g60kcal2.1g5.7g2.8g0.4g
Annoskoko puolitettuna48g30kcal1.1g2.9g1.4g0.2g
Arvot/100g100g63kcal2.2g6g2.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073